Så fik jeg gjort så meget i nye opskrifter, at jeg har en ny til bloggen. Eeey!
Jeg har nemlig kastet mig over min mors pølsehorns opskrift, og efter en gang med hjælp og et par gange helt uden, synes jeg at jeg har styr på den. Sådan nogenlunde i hvert fald.
Og de smager altså lidt for godt, til ikke at dele den. Så her kommer den:
Ingredienser:
Kyllinge pølser
50 g gær
1 dl lunken vand
4 dl lunken mælk
1 æg
1 dl olie
3 dl havregryn
Hvedemel (det er på gefül hver gang)
2 tsk groft salt
Tilføj gerne kerner og/eller frø - 1-2 spsk af hver
(min favorit blanding er solsikke kerner, græskar kerner og hørfrø)
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i det lunkne vand. Herefter blandes mælken i.
Tilføj resten, med æg og olien til aller sidst, sådan at der ligger oven på melet.
Melet er på gefül, så det er man nødt til at prøve sig lidt frem med. Heldigvis kan man jo tilføje mere, hvis ikke det ser ud til der kom nok i, i første omgang.
Rør det hele godt sammen og lad dejen hæve i 40 minutter.
Form pølsehornene. Det passer med at dejen lige skal kunne dække pølsen, da de hæver forholdsvist meget.
Lad de formede pølsehorn hæve i yderligere 15 minutter.
Bag dem herefter i ovnen på 175 grader varmluft i 13-18 minutter.
Og voila, så er der lækre pølsehorn!
De ser rigtig gode ud :) Pølsehorn er et must
SvarSlet